© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHCMVisuals Donauradweg reloaded, Radfahrer radeln am Donauradweg Grein

Na cestě podél
mohutné řeky

Na cestě podél mohutné řeky

Známá cyklostezka Donauradweg vede podél mohutné řeky z Německa přes Rakousko až do Maďarska. V Horním Rakousku na vás čeká poklidný, romantický a přesto rozmanitý úsek z Passau přes Linec až do Greinu.

Perfektní cyklistická infrastruktura na 150 km
Po dokonale vybudované cyklostezce můžete v celkem 12 etapách na jih a na sever od Dunaje projet úsek mezi Passau, městem na třech řekách, až do městečka Grein, perly oblasti Strudengau.
Na 41 okružních cyklistických trasách, určených speciálně pro elektrokola, můžete odbočit z hlavní trasy a poznat i vnitrozemí podunajského regionu v Horním Rakousku.
Podél dolnorakouského úseku Dunaje pak můžete pokračovat do malebného údolí Wachau, do hlavního města Vídeň a národním parkem Donauauen dál směrem na Budapešť.

Kvalifikovaní hostitelé
Zhruba 50 podniků zaměřených na cyklisty z Passau až po Klosterneuburg se kvalifikovalo jako tzv. bett+bike podniky, kde vás na vaší túře po cyklostezce Donauradweg rádi uvítají. Kromě zabezpečených a částečně i zastřešených úschoven kol poskytují cyklistům a jejich kolům nástroje pro „první pomoc“, sušárny mokrého oblečení atd., a také nabíjecí stanice. Zde je možno přes noc dobít baterie elektrokol.

Nabídky dovolené
Řada cestovních kanceláří nabízí možnost rezervace pobytu u cyklostezky Donauradweg. Zde určitě najdete vhodnou nabídku.

Následující fotogalerii si můžete prohlížet pomocí tlačítek s šipkami (vlevo, vpravo).

Na správné cestě elektromobility
Cyklostezka Donauradweg sleduje nové trendy a nabízí spoustu možností pro cyklisty na elektrokolech. Dvě hornorakouské energetické společnosti se v roce 2011 zaměřily na vybudování nabíjecích stanic. 29 podniků zaměřených na cyklisty tak zdarma nabízí na trase cyklostezky Donauradweg nabíjecí stanice pro elektrokola.

Optimální integrace vlaků a lodí
Výlet po cyklostezce Donauradweg můžete ideálně zkombinovat s jinými veřejnými dopravními prostředky. Vlakovým spojem Radtramper Donau a s lodní společností Donauschiffahrt Wurm & Noé můžete během cyklistické sezóny pohodlně absolvovat část trasy vlakem nebo lodí.

Brožura Donauradweg
Brožura cyklostezky Donauradweg obsahuje důležité informace týkající se cyklistiky kolem Dunaje v Rakousku a je k dispozici bezplatně v němčině a angličtině. Přehledné mapy 11 úseků po zhruba 33 kilometrech zobrazují podrobný průběh cyklostezky z Passau až do Bratislavy. 

Brožury si můžete objednat prostřednictvím online služby objednávání brožur.

Servis a Kontakt

Dunaj Horní Rakousko
Lindengasse 9
4040 Linz

Telefon +43 732 7277-800
Fax +43 732 7277-804
E-Mail info@donauregion.at
Web www.regiondunaj.cz

Interaktivnícyklistická mapa

S interaktivní cyklomapou si můžete naplánovat túru na cyklostezce Donauradweg, stáhnout GPS data a vytisknout si túry i s detailním popisem jako PDF.

Interaktivní mapa

 

Objednávka prospektům

Objednejte si naše aktuální katalogy a brožury! V Horním Rakousku můžete očekávat první dojem ze všech nejrůznějších aktivit a nabídek dovolené, které naše brožury a pomoc s plánováním vaší dovolené poskytují.

Objednat brožury

Další informace

Schärding

Krátký výlet: Dunajská cyklostezka Schärding - Linz

Pečlivě vybraná výletní trasa po hornorakouském nábřeží

Termín: 01.04.2024 - 31.10.2024
od 399,00 €
k nabídce
Neustift im Mühlkreis

Dovolená na elektrokolech u Dunaje

4* hotel Luger - cyklistická dovolená

Termín: 01.03.2024 - 19.10.2024
od 290,00 €
k nabídce
St. Agatha

Dunajská cyklostezka - trasa plná požitků

6 nocí, Pasov – Vídeň, ca 265 km

Termín: 09.04.2022 - 19.10.2024
od 598,50 €
k nabídce