© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHCMVisuals Donauradweg reloaded, Radfahrer radeln am Donauradweg Grein

Na cestě podél
mohutné řeky

Báječné putování po cestě Donausteig

Ptačí cvrlikání, tiché bublání řeky, příjemné putování přes lesy a louky – turistická cesta Donausteig vede z Passau přes Linec až do Greinu nádhernou říční krajinou bavorsko-hornorakouského údolí Dunaje.

450 kilometrů cesty Donausteig
Cesta Donausteig vede po obou březích řeky rozmanitou přírodní a kulturní krajinou. Zážitek z regionu navíc umocňuje ještě 41 okružních tras, které odbočují z hlavní trasy cesty Donausteig. Na své si u Dunaje přijdou i milovníci vrcholových túr, kteří mohou během pěších túr zdolat celkem 7 vrcholů. Cesta Donausteig je tedy ideální pro milovníky dálkové pěší turistiky, etapové turistiky, výletní turistiky, pro celé rodiny i rekreační turisty.

Následující fotogalerii si můžete prohlížet pomocí tlačítek s šipkami (vlevo, vpravo).

Přestávky na bájemi opředených zážitkových místech
Celkem 165 výchozích, odpočinkových a vyhlídkových míst v proměnlivé krajině kolem Dunaje je vybaveno přehlednými informačními tabulemi a moderními odpočívadly s možností občerstvení. Podle motta cesty Donausteig – „prostě báječná“ – jsou informační tabule věnovány celkem 120 tradičním bájím a pověstem z podunajská oblast.

Pohoštění na cestě Donausteig
Turisté jsou v hostincích a hotelích na cestě Donausteig srdečně vítáni. V uvolněné a příjemné atmosféře mohou načerpat energii na další den. Odborníci na regionální pěší turistiku vám poskytnou odborné rady a dohlížejí na stanovená kritéria kvality ubytovacích a stravovacích podniků.

Nabídky dovolené
Řada cestovních kanceláří nabízí možnost rezervace pobytu u cesty Donausteig. Zde určitě najdete vhodnou nabídku.

Turistická mapa Donausteig
Na turistické mapě Donausteig najdete vhodné návrhy etap podél Dunaje. Kromě perfektně zpracované mapy v měřítku 1:75 000, stravovacích a ubytovacích podniků nabízí bezplatná brožura také tipy na báječný kulturní život a jedinečné přírodní oblasti na jednotlivých etapách.

S interaktivní turistickou mapou si můžete vytvořit individuální trasy túr a vytisknout si je jako PDF.

Servis a Kontakt

Dunaj Horní Rakousko
Lindengasse 9
4040 Linz

Telefon +43 732 7277-800
Fax +43 732 7277-804
E-Mail info@donauregion.at
Web www.regiondunaj.cz

Interaktivní turistická mapa

S interaktivní turistickou mapou si můžete vytvořit individuální trasy túr a vytisknout si je jako PDF.

Interaktivní mapa

 

Bezplatné mapy a brožury

Objednávka brožury