© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHCMVisuals Donauradweg reloaded, Radfahrer radeln am Donauradweg Grein

Na cestě podél
mohutné řeky

Dunajská cyklistická oblast v Horním Rakousku

Objevte krajinu kolem Innu a Dunajské cyklostezky

Takhle jste Dunaj ještě neviděli: na 15 nových okružních trasách mezi Schärdingem a Greinem se nejen projedete podél Dunaje a Innu, ale také odbočíte do okolní oblasti regionu. Na objevné cestě dunajským regionem za sebou necháte pár výškových metrů a budete odměněni fantastickými výhledy z hřebenů na rozlehlou říční krajinu. Proč tedy neopustit Dunajskou cyklostezku a nevrátit se výškovou smyčkou do výchozího bodu u řeky se zcela novými pohledy na krajinu na Dunaji a Innu?

Následující fotogalerii si můžete prohlížet pomocí tlačítek s šipkami (vlevo, vpravo).

Cyklovýlety s přidanou hodnotou

Nové cyklovýlety jsou vhodné zejména pro pohodové cyklovýlety na elektrokole a nevedou pouze k přírodním a kulturním pokladům, které stojí za to vidět. Zvou vás také na setkání s lidmi: řemeslnými dílnami s dlouholetou tradicí, šéfkuchaři, co milují požitky, nebo výrobci a přímými obchodníky, kteří jen překypují novými nápady. Většina, která polechtá na jazyku, pralinky z ručně vyráběné čokolády nebo chutné sýrové speciality. Pro všechny, kteří jeli po Dunajské cyklostezce již několikrát a nyní chtějí objevit celý cykloregion mezi Innem a Dunajem.

Existuje mnoho způsobů, jak prozkoumat Podunají v Horním Rakousku se všemi jeho aspekty.

 

Značení a infrastruktura

15 nových tras je označeno jako R1.01 až R1.15 (podle Dunajské cyklostezky R1) a je značeno oficiálními směrovkami spolkové země Horní Rakousko.

Na všech nástupních místech jsou tabule výchozích bodů s důležitými informacemi a mapou oblasti túry a dalšími informacemi o cyklistické síti v nejbližším okolí. Na výchozích místech byly také vztyčeny nápadné kovové sochy připomínající rybí ploutve. Ty tvoří nástupní místa nových tras.

 

Mapy a plánovač tras

Objednejte si bezplatnou cyklomapu celého Podunají v Horním Rakousku na www.donauregion.at/en/danube-brochures/brochures. Popisy tras a data GPS ke stažení zdarma najdete zde.

Servis a Kontakt

Dunaj Horní Rakousko
Lindengasse 9
4040 Linz

Telefon +43 732 7277-800
Fax +43 732 7277-804
E-Mail info@donauregion.at
Web www.regiondunaj.cz