© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHCMVisuals Donauradweg reloaded, Radfahrer radeln am Donauradweg Grein

Na cestě podél
mohutné řeky

Urfahraner Jahrmarktgelände

Linz, Oberösterreich, Österreich
  • vhodné za každého počasí

Urfahranermarkt (trh Urfahr nebo zkráceně Urfix) je veletrh, který se koná dvakrát ročně ve čtvrti Urfahr na výstavišti pojmenovaném po trhu (Urfahrmarktgelände). Dosavadním návštěvnickým rekordem bylo celkem 680 000 návštěvníků jarního trhu v roce 2012.

Jarní a podzimní trhy se konají od roku 1817, kdy císař František I. povolil konání dvou trhů ročně. Jedná se tak o nejstarší výroční trh v Rakousku. Podle lineckého tržního řádu se Urfahranský trh koná obvykle devět dní na jaře od poslední soboty v dubnu a na podzim od poslední soboty v září. Trh se původně konal na náměstí Steinmetzplatz, později na místě dnešního náměstí Bernaschekplatz. Na Urfahrer Donaulände (dnešní výstaviště) se koná až od roku 1902. Původně byl trh určen výhradně pro obchod se zbožím všeho druhu, zejména se spotřebním zbožím a zemědělskou technikou. Na konci 19. století přibyly také zábavní atrakce, jako jsou střelnice a houpačky.

V roce 1919 byl Urfahr připojen k Linci - v době připojení byl trh původně na pokraji zániku, ale po protestech byla založena "komise pro studium trhu", která o dva roky později rozhodla o jeho znovuzavedení. Město se muselo zavázat, že bude trh udržovat a propagovat po celou dobu - což se zatím daří. V meziválečném období zde byly samostatné výstavní síně s kejklíři a věštci, zatímco během druhé světové války a po ní se trh odmlčel až do odchodu okupačních vojsk.

  • stále otevřeno (24/7)

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • Vhodné za každého počasí

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Urfahraner Jahrmarktgelände
Urfahrmarkt
4040 Linz

kontaktní osoba
Urfahraner Jahrmarktgelände
Magistrat der Landeshauptstadt Linz
Urfahrmarkt
4040 Linz

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA