© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHCMVisuals Donauradweg reloaded, Radfahrer radeln am Donauradweg Grein

Na cestě podél
mohutné řeky

Pfarrkirche Freinberg

Freinberg, Oberösterreich, Österreich
Freinberský farní kostel - postaven v roce 1786 - oltářní obraz od pražského malíře Berglera V porovnání s ostatními farnostmi v naší oblasti je farnost Freinberg mladou farností. Farní a duchovní život našeho regionu charakterizuje pasovský biskup.
Poté, co se Innviertel stal po těšínském míru v roce 1779 součástí Rakouska a linecká diecéze byla oddělena od Pasova, byl Freinberg prohlášen za samostatnou farnost. Její založení je dokončeno v roce 1784.
Biskupským dekretem z Lince je Freinbergu přidělen vlastní farář jménem Staudinger. Tento kněz však do Freinbergu nikdy nenastoupil. V důsledku toho je v roce 1786 jmenován farářem Johann Michael Pillmann, excistercián z kláštera Baumgartenberg. Farář Pillmann byl velmi rozvážný a začal budovat faru.
Musel být také postaven nový kostel, který nahradil dřevěný filiální kostel, jenž v roce 1784 vyhořel. Farář Pillmann má se stavbou kostela značné potíže a stěžuje si na nedostatek darů od freinberských farníků.
Nový hřbitov je vysvěcen děkanem z Kopfingu a je také takto využíván. Zprávy říkají, že tímto vysvěcením se přerušilo poslední pouto s farností Innstadt - Svatý Severin. Od tohoto okamžiku se pohřby konají ve Freinbergu. Od roku 1786 jsou všechny křty, sňatky a úmrtí zapisovány do matrik naší farnosti. Tyto původní matriky jsou stále k dispozici na farním úřadě, ale v blízké budoucnosti budou digitalizovány, aby se zachovaly cenné originály.
Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
sezóna
  • jaro
  • léto
  • podzim
  • zima

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Pfarrkirche Freinberg
Freinberg 17
4785 Freinberg

telefon +43 7713 8168
E-Mail pfarre.freinberg@dioezese-linz.at
web www.dioezese-linz.at/pfarre/4083
https://www.dioezese-linz.at/pfarre/4083

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA