© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHCMVisuals Donauradweg reloaded, Radfahrer radeln am Donauradweg Grein

Na cestě podél
mohutné řeky

Fischereiverein Enns

Enns, Oberösterreich, Österreich
  • vhodné pro děti (v libovolném věku)

Rybářský klub Enns, člen OÖ. Fischerbund, založený v A-4470 Enns v Horním Rakousku, je perspektivní spolek s přibližně 200 členy, který se snaží svým členům neustále nabízet nové možnosti pro jejich zálibu.
Sdružení se zaměřuje také na ochranu přírody, zejména na ochranu posledních zbývajících lužních oblastí v regionu Enns, ochranu a vytváření těrlišť prostřednictvím renaturalizace vodních ploch.

Od založení sdružení v roce 1975 byla pronajata řada rybářských revírů, některé rybářské revíry byly odkoupeny a bylo obnoveno zaniklé voliérové jezero. Toto volské jezero bylo ihned po jeho zpřístupnění Dunaji přijato mnoha druhy ryb jako místo tření.

Většina našich vod se nachází na řekách Enns a Dunaj a patří především do tzv. cejnového regionu, ale také do lipanového regionu.

Sdružení realizovalo následující projekty:
Renaturalizace Hambergeraltarm, rozšíření Hamberaltarm, které bylo dokončeno v létě 2003, projekt lipanových řek, projekt Näsling a projekt divokého kapra.
V posledních letech pracuje Rybářský spolek Enns také na projektu naučné stezky s rybím žebříkem u pomocného jezu v obci Enns. Projekt však v současné době není realizovatelný a byl "uložen k ledu".

Rybářský spolek Enns má sídlo v Ennsu, nejstarším městě Rakouska. Vzhledem k jeho poloze na Dunaji a Ennsu, v takzvaném "úhlu Enns-Dunaj", má "rybolov" staletou tradici.

Rybářský spolek Enns vybudoval z ruin bývalého Taborhausu v záplavové oblasti na břehu Dunaje krásnou klubovnu, takzvaný "Fischerhaus". Ten je bezesporu centrem klubové činnosti. Ve "Fischerhausu" a v něm se konají klubové interní i veřejné akce. Zejména každoroční rybářské slavnosti jsou vždy velmi hojně navštěvovány.
Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • Vhodné pro děti (v libovolném věku)
  • Vhodné s přáteli
  • Vhodné ve dvou
  • Vhodné s dítětem
sezóna
  • jaro
  • léto
  • podzim

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Fischereiverein Enns
Michael Lehner Weg 6
4470 Enns

telefon +43 7223 82498
E-Mail buero@fvenns.at
web www.fvenns.at
http://www.fvenns.at

kontaktní osoba
pan Erwin Loibl
Michael Lehner Weg 6
4470 Enns

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA