© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHCMVisuals Donauradweg reloaded, Radfahrer radeln am Donauradweg Grein

Na cestě podél
mohutné řeky

Soutěska Stillensteinklamm

Grein, Oberösterreich, Österreich
Soutěska Stillensteinklamm je turistická stezka údolím potoka Gießenbach mezi městečkem Grein a St. Nikola an der Donau Vaše putování začne u turistických informací v městečku Grein naproti přístaviště. Dobře značená rodinná turistická stezka prochází městečkem Grein na břehu Dunaje. Až do vstupu do soutěsky vás bude provázet galerie petroglyfů (pravěkých obrazů vytvořených na skále), vytesaných do žuly.


Asi na půli cesty ke vstupu do soutěsky dorazíte na vyhlídku Werfensteinblick s nádherným výhledem na údolí Dunaje a ostrov Wörth. Vstup do soutěsky se nachází u mlýna na potoce Gießenbach (Gießenbachmühle). Ke vstupu do soutěsky u mlýna Gießenbachmühle GieDer Klammeingang bei der Gießenbachmühle (3 km stromabwärts von Grein) se rovněž můžete dostat autem, po silnici B3. Přímo u vstupu do soutěsky najdete parkoviště, veřejné WC, občerstvení a turistické informace.
První žulové balvany na cestě údolím ohlašují začátek soutěsky Stillensteinklamm. Při stoupání vzhůru po schodech, potěší vaše oči pohled malé vodopády a kaskády. A pak najednou nastane ticho. Obrovské převislé skalisko tvoří střechu nad kamennou jizbou „Steinerne Stube“. Potok nyní proudí hluboko skrytý pod bloky kamene - tak také vznikl název tohoto místa - tichý kámen „Stiller Stein“. O kousek dál voda opět zurčí na povrchu a vyplatí se následovat její tok až k malému přehradnímu jezírku. Vyjdete ze soutěsky a lesní cestou dojdete až k hostinci Gasthof Aumühle. Turistická stezka č. 7 vás povede lehce kopcovitou krajinou regionu Mühlviertel zpět k Dunaji, do městečka Grein.

od dubna do října

  • stále otevřeno (24/7)

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • Vhodné pro jednotlivce
  • Vhodné s dítětem

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Soutěska Stillensteinklamm
Stadtplatz 7
4360 Grein

telefon +43 7268 7055
fax +43 7268 7055 - 20
E-Mail info.grein@oberoesterreich.at
web www.grein.info
web www.sankt-nikola.at
http://www.grein.info
http://www.sankt-nikola.at

kontaktní osoba

Grein Tourismus
Stadtplatz 7
4360 Grein

telefon +43 7268 7055
fax +43 7268 7055 - 20
E-Mail info.grein@oberoesterreich.at
web www.grein.info

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA