© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHCMVisuals Donauradweg reloaded, Radfahrer radeln am Donauradweg Grein

Na cestě podél
mohutné řeky

die lautmaler kammerchor perg

Perg, Oberösterreich, Österreich
Komorní sbor Perg die lautmaler vznikl v roce 1989 z bývalého Liedertafel Perg. Sbor, který tvoří asi 30 zpěváků z regionu a který řídí Josef Waidhofer, pravidelně koncertuje doma i v zahraničí (Musica Sacra, Brucknerhaus Linz, Aberseer Musiktage, Schrobenhausen, Grado atd.). Spolupráce se sólisty z různých operních domů a renomovanými dirigenty je výsledkem snahy souboru nabízet kvalitní koncertní zážitky.

Lautmaler kammerchor perg opakovaně prokázal své kvality jako laureát mezinárodních soutěží: dvě zlaté medaile na Mezinárodní soutěži sborů Antona Brucknera v Linci (2007); vítěz kategorie a zlatá medaile na Mezinárodní Brahmsově soutěži ve Wernigerode (Německo, 2004); stříbrná medaile na Sborové olympiádě v Linci (2000); 1. cena ve Veroně (Itálie 1994).

Repertoár lautmaleru zahrnuje sborová díla od renesance po současnost, přičemž sbormistr Josef Waidhofer se stále více zaměřuje na romantickou sborovou literaturu. Zvláštním zájmem sboru je také provádění náročné současné literatury. Pro lautmaler již komponovali Jan Truhlář, Heinrich Gattermayr, Herman Dechant a Wolfram Buchenberg. O této plodné spolupráci svědčí CD vydané v roce 1999, které obsahuje výhradně soudobé skladby a cappella.

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
sezóna
  • jaro
  • léto
  • podzim
  • zima

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


die lautmaler kammerchor perg
Stelzhamerstrße 1
4320 Perg

telefon +43 7262 53237
E-Mail obmann@dielautmaler.at
web dielautmaler.at
http://dielautmaler.at

kontaktní osoba
Johann Weilguni

Mluvíme následujícími jazyky

německý
anglicky

powered by TOURDATA