© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHCMVisuals Donauradweg reloaded, Radfahrer radeln am Donauradweg Grein

Na cestě podél
mohutné řeky

FriedWald Clam

Klam, Oberösterreich, Österreich
  • domácí zvířata povolena
  • vhodné za každého počasí

Pohřebiště FriedWald Clam nabízí přirozeně uklidňující alternativu k tradičnímu hřbitovu. Na pohřebišti FriedWald se popel zesnulých ukládá do biologicky rozložitelných uren pod stromy. Pohřební místo je označeno malou tabulkou se jménem na stromě.

Na hřbitově FriedWald Clam se neprovádí žádná údržba hrobů, stará se zde o ni příroda. To znamená, že ve FriedWald Clam není povoleno zdobení hrobů - náhrobky, květinová výzdoba a svíčky se do přírodní lesní krajiny nehodí. Hroby pod stromy zdobí podle ročního období divoké květiny, barevné listí, kapradí, mechy a sníh. Tímto způsobem se stávají individuálními místy vzpomínek a památky.

Asi 50 kilometrů jihovýchodně od Lince, v tržním městečku Klam u Greinu, se nachází Clamský hřbitovní les, který obklopuje středověký hrad Clam. Zalesněná oblast přiléhající k romantické rokli Klam nabízí lidem místo posledního odpočinku pod stromem. Úchvatný výhled přes hřbitovní les na hrad a vysoké vrcholky Alp činí z Clamského hřbitovního lesa výjimečné místo pro rozloučení a nalezení věčného klidu.

Od 30. září 2016 je možné zakoupit strom nebo místo pro poslední odpočinek v Clamském hřbitovním lese. Popel zesnulých se zde ukládá do biologicky rozložitelných uren pod stromy. Hřbitovní les se nachází na náhorní plošině o rozloze 5,8 hektaru. Odtud se rozprostírá výhled přes údolí Dunaje až do Štýrska. Na protější náhorní plošině se nachází středověký hrad Clam a v soutěsce mezi nimi protéká Clamský potok. Dramatická krajina je součástí chráněné oblasti Natura 2000 a je domovem vzácných druhů živočichů. Dobře vybudované stezky pro pěší a snadno přístupné cesty usnadňují návštěvu lesa Clam cemetery. Středověký hrad, o němž první zmínka pochází z roku 1149, je stále živým kusem historie, který stojí za návštěvu.

Roklí protéká Clamský potok.
Nádherný výhled přes les na středověký hrad Clam, kde si můžete vybrat z různých druhů stromů: Buk, dub, habr, jedle, modřín, javor, kaštan, borovice nebo ořech. Carl Philip Clam popisuje pietní místo v Clamském hřbitovním lese jako místo moci. Každý pohřební strom je označen číslem - volné stromy jsou označeny barevnou stužkou. Roklí protéká Clamský potok. Krásný výhled přes les na středověký Clamský hrad. Na výběr jsou různé druhy stromů: Buk, dub, habr, jedle, modřín, javor, kaštan, borovice nebo ořech. Carl Philip Clam popisuje pietní místo v lese Clamův hřbitov jako místo moci. Každý pohřební strom je označen číslem stromu - volné stromy jsou označeny barevnou stuhou. Roklí protéká Clamův potok.

  • stále otevřeno (24/7)
  • vstup volny

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • WC
Servis
  • prohlídka
  • Vhodné za každého počasí
  • Domácí zvířata povolena
sezóna
  • jaro
  • léto
  • podzim
  • zima

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


FriedWald Clam
Achatzberg 10
4352 Klam

telefon +43 7269 7217 - 17
E-Mail info@friedwald-clam.at
web www.friedwald-clam.at
https://www.friedwald-clam.at

kontaktní osoba
paní Monika Graber, MA
FriedWald GmbH
Frindorfstraße 14
8062 Kumberg

mobilní +43 660 7755683
E-Mail monika.graber@friedwald.at
web www.friedwald.at/

Zákonné kontaktní údaje

Clam-Martinic Carl Philipp Heinrich
Carl Philip Clam
Sperken 1/1
AT-4352 Klam
info@friedwald-clam.at
UID: ATU60858218

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA