© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHCMVisuals Donauradweg reloaded, Radfahrer radeln am Donauradweg Grein

Na cestě podél
mohutné řeky

Planetenweg

Grein, Oberösterreich, Österreich
V měřítku přesně 1:2,8 miliardy se celá naše sluneční soustava táhne podél dunajského nábřeží od potoka Greinerbach téměř až k dunajskému mostu.
S nápadem a návrhem přišel greinerský fyzik Dr. Werner Riegler, který se již léta věnuje výzkumu nejmenších částic v našem vesmíru na urychlovači částic LHC Cern v Ženevě.
Chcete-li podrobně prozkoumat sluneční soustavu, je nejlepší začít po Greinerbachově mostě se Sluncem, které je na začátku zobrazeno s přesným popisem o průměru půl metru. Pokračuje se Merkurem, Venuší, Zemí a Marsem. Po pásu asteroidů přichází na řadu Jupiter, který má již rok své místo naproti Schörgiho cukrárně. Saturn pak můžete objevit o kousek dál na rohu náměstí Esperantoplatz a kempu. K Uranu, který se nachází na konci zdi pod parkovištěm Hofer, pak musíte dojít nebo dojet na kole kousek pěšky. K Neptunu pak musíte dojít nebo dojet na kole 50 metrů před mostem přes Dunaj po cyklostezce. Až si podrobně prostudujete všechny planety, podívejte se podrobně zpět do Greinu až ke Slunci v Greinerbachu a získáte dobrý pocit z rozlehlosti a vzdáleností naší sluneční soustavy.
Všechny planety jsou zobrazeny ve správných proporcích.

  • stále otevřeno (24/7)

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • Vstup volný
sezóna
  • jaro
  • léto
  • podzim
  • zima

Bezbariérový přístup: Nejsou splněny všechny body zákonné rakouské normy. V podstatě je tento objekt bezbariérový a není potřeba asistence.

kontakt & servis


Planetenweg
Stadtplatz 7
4360 Grein

telefon +43 7268 7055
E-Mail info.grein@oberoesterreich.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA