© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHCMVisuals Donauradweg reloaded, Radfahrer radeln am Donauradweg Grein

Na cestě podél
mohutné řeky

Schaudepot der Museen der Stadt Linz

Linz, Oberösterreich, Österreich
Schaudepot si můžete prohlédnout prostřednictvím "Behrens-Band", který je přístupný denně od 7.00 do 17.00 hodin v Tabakfabrik Linz. Lze si jej prohlédnout také zevnitř při prohlídce s průvodcem.

Schaudepot nabízí pohled do zákulisí muzejní práce. Depozitář, který se nachází podél "Behrens-Band" v Tabakfabrik Linz, nabízí s přibližně 550 exponáty příkladný pohled do sbírek lineckých muzeí.

Exponáty z oblasti umění, řemesel, každodenního života, řemesel a průmyslu jsou kaleidoskopicky prezentovány na 360 metrech čtverečních v architektonicky a historicky významné budově Behrens, kde se do roku 2009 vyráběly cigarety. Velké množství předmětů vytváří fascinující půdní efekt, který především odráží seriálový charakter sbírky kulturních a městských dějin Nordico Stadtmuseum čítající přibližně 120 000 předmětů. Předměty a umělecká díla vztahující se k tabákové továrně zde tvoří ústřední část. Průmyslová a současná historie tabákové továrny má pro město mimořádný význam. V souladu s celkovým rozvojem Lince se cigaretová továrna proměnila z centrálního průmyslového areálu v pracoviště pro umění, kulturu, kreativní průmysl a digitalizaci.

Skladiště je úložištěm vzpomínek, které v sobě ukrývá mýtus skrytého a skýtá vyhlídku na nalezení pokladů. Je to ale také pracovní prostor, který se neustále rozšiřuje a z něhož se odvážejí předměty na výstavy. Depozitář tedy není jen "oltářem minulosti": jeho otevření má potenciál zapojit se do současného vývoje.

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • Vstup volný

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Schaudepot der Museen der Stadt Linz
Peter-Behrens-Platz 3, Magazin, 1. Stock
4020 Linz

telefon +43 732 7070 - 1912
E-Mail karin.schneider@lentos.at
web www.nordico.at/museum/schaudepot
https://www.nordico.at/museum/schaudepot

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA