© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHCMVisuals Donauradweg reloaded, Radfahrer radeln am Donauradweg Grein

Na cestě podél
mohutné řeky

Kreuzschwesternkirche Linz

Linz, Oberösterreich, Österreich

Od svého založení otcem Theodosiem Florentinim se Kongregace milosrdných sester Svatého kříže neustále snaží vnímat potřeby doby a poskytovat lidskou, křesťanskou odpověď.

První tři křížové sestry se v Linci usadily v roce 1861. V tehdejším městském životě byly nejvíce vidět v době oběda, kdy nosily jídlo z kuchyní bohatých rodin do domovů starých a potřebných lidí. Během následujících pěti let vzniklo v Horním Rakousku deset poboček. V roce 1872 se sestry přestěhovaly do provinčního domu ve Wurmstraße a o deset let později byl dokončen i klášterní kostel.
Tento kostel existoval až do roku 1959 a byl postaven v novogotickém stylu podle plánů Otto Schirmera. Nahradila jej nová stavba vysvěcená v roce 1961. Vstupní průčelí je flankováno obytnými budovami a od ulice vyvýšeno kamennými schody. Do interiéru vede trojdílný bronzový portál od Petera Dimmela. Zde se otevírá vysoký halový kostel s rovným kněžištěm. Při poslední přestavbě architekta Josefa Oemera v roce 1999 bylo mezi vstupní prostor a interiér kostela instalováno prosklené průčelí a v celém kostele podhled. Na střední stěně kněžiště visí kříž, před nímž se kněžiště otevírá na vyvýšené ploše, jejíž vybavení liturgickými místy vzniklo při přestavbě v roce 1999.
V otevřené boční místnosti je umístěna ruská ikona Panny Marie Tichvinské z 19. století malovaná na dřevě. V Linci působí Křížové sestry především v oblasti mateřských škol a školství a také v péči o seniory a lidi, kteří potřebují péči. V roce 2007 vznikla v rámci sloučení sedmi provincií provincie Evropské centrum. Nové provinční centrum se sídlem vedení provincie bylo vybudováno ve Welsu.
Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Kreuzschwesternkirche Linz
Wurmstraße 5
4020 Linz

telefon +43 732 664871
web www.kreuzschwestern.eu/
https://www.kreuzschwestern.eu/

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA