© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHCMVisuals Donauradweg reloaded, Radfahrer radeln am Donauradweg Grein

Na cestě podél
mohutné řeky

Eferdinger Gastzimmer

Eferding, Oberösterreich, Österreich

První stůl vlevo, první stůl vpravo, prostřední stůl, stůl v šatně, stůl u pece, stůl pro štamgasty, barový stůl, poslední stůl a bar: tak vypadala místnost pro hosty až do odchodu našich rodičů do důchodu na konci roku 1998, kdy Roter Krebs zavřeli. Tím skončila několikasetletá tradice. Ve starém domě, který naši prarodiče Franz a Maria Peschkovi koupili v roce 1931, byla vždycky hospoda.

Franz, narozený v roce 1890 v Krzellowitz v Čechách, emigroval v roce 1911 do Rakouska. Se svou Marií, narozenou v roce 1893 ve Fischerjudenu u Lochenu, měli sedm dětí, dvě děvčata a pět chlapců. Babiččiným snem bylo stát se hospodyní ve vlastním hostinci. Jako kavárnice v hotelu Excelsior v Sankt Gilgenu u Wolfgangského jezera se kolem roku 1917 zamilovala do Franze, kuchaře s hubatou tváří. Ernst a Anton, její nejmladší chlapci, se narodili v Eferdingu, v dlouhém pokoji v prvním patře hotelu Roter Krebs. Babička vedla hostinec v prvních letech sama se staršími dětmi, zatímco dědeček byl ještě šéfkuchařem v salcburském Peterskelleru. Do Eferdingu se přestěhoval až krátce před válkou.
Anton, náš otec, se vyučil kuchařem v Linci, v hotelu Schwarzer Bär na Herrenstraße. Jakmile se vyučil, odjel na jednu sezónu do Švýcarska. Vařil v dobrých hotelech a restauracích a po sedmi letech si splnil životní sen svých rodičů: Měl převzít jejich hostinec. To se mu podařilo, společně s naší matkou, kterou si vzal v roce 1962: Ulrike, rozená Zanzerlová, dcera železáře, vyučená prodavačka.

My, další generace, jsme vyrůstali v Roter Krebs, vyrůstali jsme s "G'schäftem" a s prarodiči v prvním patře. Prostě děti hostinských.

Je pro nás důležité pokračovat v tradici našich prarodičů a rodičů. Nevadí, že už to není opravdová hospoda. Eferdinger Gastzimmer je tím, čím má být: otevřeným, přívětivým prostorem.

A hospodská kuchyně? Ta stále existuje, alespoň na internetu. Společně s rodiči shromažďujeme otcovy hospodské recepty na webové stránce: http: //herr-peschka-kocht.com/.

Pokoje:
K dispozici je kuchyňský kout s myčkou nádobí, kávovarem, rychlovarnou konvicí, lednicí, sklenicemi a nádobím.
Studio (bývalá kuchyně penzionu) má rozlohu přibližně 30 m². Kromě velkého stolu je zde starý sporák, který byl přestavěn na pracovní stůl, a dvojitý dřez.

Pokud není v době rezervace studia obsazen pokoj pro hosty, lze využít i kuchyňský kout. V opačném případě lze po dohodě zajistit rychlovarnou konvici a kávovar.

Rezervace: V případě potřeby je možné si rezervovat pokoj:
Pokoj pro hosty a studio jsou přímo propojeny uzamykatelnými dveřmi a lze je rezervovat samostatně nebo společně. Oba pokoje mají přístup na toalety. Naše pokoje jsou nekuřácké.

Cena:
Na vyžádání. Cena se odvíjí od délky a typu akce, počtu rezervovaných pokojů a využitých doplňkových služeb (nádobí, skleničky, ubrusy, technické vybavení atd.). V ceně je zahrnuta elektřina/voda, použití vedlejších místností (kuchyňka a toalety) a náklady na vytápění.

V závislosti na délce rezervace (obzvláště výhodné nabídky pro vícedenní akce) a požadovaném vybavení vám můžeme nabídnout různé balíčky, na kterých se dohodneme během krátké diskuse.

Podmínky použití: V případě, že se jedná o ubytování v hotelu, je možné se dohodnout na podmínkách použití: Podmínky používání od září 2021
Vybavení: V případě potřeby je možné využít i další vybavení, např:
1 balení kávy a výběr různých čajů (zdarma)

Nábytek/nádobí:
Stoly a nádobí: 6 stolů pro 6 osob
1 stůl pro 8 osob
52 židlí
4 barové stoly
Nádobí (talíře, mísy, příbory) pro 45 osob
Sklenice pro 45 osob (šampaňské, pivo, víno, voda...)
Karafy na vodu
Šálky na kávu a sklenice na čaj
Ubrusy, ubrousky, utěrky a potahy na barové stoly
Elektrické nerezové rechaudy pro udržování teploty jídla
Velká lednice
Myčka na sklo
Velká myčka nádobí

Technické vybavení:
Moderní stolní projektor
W-Lan
Míchací stůl
Reproduktory
Mikrofon
V případě potřeby: Tiskárna
Velká deska s kolíky
Flipchart
Materiál pro seminář
Flexibilní nábytek

Počet osob (naše zkušenosti/vybavení pro pohodlnou práci/oslavu/zábavu)

Místnost pro hosty, počet míst u stolu: 38 osob
Studio, sezení u velkého stolu: 8 osob
Místnost pro hosty, sezení pro přednášky, koncerty atd.: cca 50 osob
Místnost pro hosty, např. vernisáž s barovými stoly: přiměřeně více

Další možnosti stolů a sezení v místnosti pro hosty pro různě velké skupiny naleznete níže (příklady možností sezení).

Stravování/bufet:
Rádi vám pomůžeme díky našim dobrým kontaktům na zkušené podniky v okolí. Bufet lze také zřídit ve studiu (stůl otočený kamny) a v teplejších měsících ve vstupním prostoru.

Zavolejte nám nebo nám pošlete e-mail s vašimi požadavky a my vám rádi zavoláme zpět.

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Eferdinger Gastzimmer
Schmiedstraße 11
4070 Eferding

mobilní +43 681 10491950
E-Mail kontakt@gastzimmer.at
web www.gastzimmer.at/
http://www.gastzimmer.at/

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA