© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHCMVisuals Donauradweg reloaded, Radfahrer radeln am Donauradweg Grein

Na cestě podél
mohutné řeky

Waldkirchen/Wesenufer

Waldkirchen am Wesen, Oberösterreich, Österreich
Waldkirchen a Wesenufer "dvě" hlavní brány "jedné" obce!

Horská vesnička Waldkirchen a idylická podunajská obec Wesenufer lákají na pěší túry podunajskou krajinou s hustými lesy a jsou příslibem opravdového odpočinku. Waldkirchen am Wesen:
Z Waldkirchenu (535 m nad mořem) je krásný rozhled do čtyř regionů Horního Rakouska, přes zelené kopce a kvetoucí louky až dolů do údolí Dunaje.

Nové obecní středisko bylo ve Waldkirchenu otevřeno v roce 2004. Společně s upraveným okolím výrazně přispělo ke zlepšení vzhledu celé obce. Umělecké dílo před střediskem - kašnu - vytvořil umělec z Peuerbachu. Souběžně s výstavbou nové budovy byla provedena úprava průjezdu obcí včetně přestavba křižovatky u školy Waldkirchen am Wesen.

Obec Wesenufer:
U Dunaje, který protéká kolem obce Wesenufer (285 m nad mořem), si mohou rekreanti odpočinout a zapomenout na každodenní starosti. Na břehu Dunaje mají řadu možností, jak trávit volný čas. Nedaleký most přes Dunaj umožňuje výlety do kraje Mühlviertel.

Obec v romantickém zalesněném údolí Dunaje (v blízkosti slavné smyčky Dunaje) nabízí návštěvníkům rozmanitý program i klidný odpočinek. (Výlety lodí po Dunaji, rybaření, pěší turistika, jízda na kole po Dunajské cyklostezce). S pohledem na zelené kopce, zalesněné svahy, pestré louky a vlnící se pole s obilím.

Speciální nabídka:
asfaltové dráhy, dráhy na lední metanou, 40 km turistických cest (Dunajská stezka), místa pro rybaření, honitba, areál vodního lyžování, tenisový kurt, cykloturistika, přírodní rezervace Kleines Kößlbachtal, most přes Dunaj, přístaviště, zřícenina Wesen, kostely v obcích Waldkirchen a Wesenufer, výhled do čtyř regionů, panoramatický výhled Paschinger Hügl, sportovní hřiště, pláž, dětská hřiště

  • 1.237obyvatel

  • 21.4 km²plocha

  • 280 - 613 m nadmořská výška

  • 48.44, 13.82GPS souřadnice

Příjezd autem od Passau podél Dunaje (silnice 1. třídy 130), od Lince (dálnice Vídeň-Salzburg) přes Eferding, od Schärdingu am Inn přes Münzkirchen - Engelhartszell, od Salzburgu po dálnici Sattledt - Wels - Eferding

Železnice: Zastávky rychlíků: Passau 34 km, Linec 56 km

Autobus: Spojení s obcí Schärding am Inn, 40 km, i spojení s Passau a Lincem

Linz/Hörsching

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

kontakt & servis


Waldkirchen/Wesenufer
Gemeindeamt Waldkirchen am Wesen
Waldkirchen 61
4085 Waldkirchen am Wesen

telefon +43 7718 7255
E-Mail gemeinde@waldkirchen.ooe.gv.at
web www.donauregion.at/waldkirchen
https://www.donauregion.at/waldkirchen

Služby & informace

Tourismusverband Donau Oberösterreich
Lindengasse 9
4040 Linz

telefon +43 732 7277 - 888
E-Mail info@donauregion.at
web www.donauregion.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA